kipa90.com!

Uutiset

12.10.2008:

Pajari OAJ Kiteen 100-vuotisjuoksutapahtumassaPasi Pirisestä uusi Pajari
Kitee-seura nimesi Kiteen Pallon pesäpalloikonin kunniahenkilöksi

- Olen kiteeläinen ja siitä ylpeä. Näin tiivisti sanansa Kiteen 16. kunniahenkilö, Pajariksi valittu Pasi Pirinen.

Pajarin viitta, hattu ja ruoska luovutettiin Piriselle Kitee-Seuran 50-vuotisjuhlassa sunnuntaina. Pesäpallon pääsarjatasolla 22 vuotta pelannut Pasi Pirinen sai selkeästi eniten yleisöääniä Kitee-Seuran järjestämässä kunniahenkilö- äänestyksessä.

 

Pajarina Pasi Pirinen esiintyi mm. OAJ:n Kiteen paikallisyhdistyksen 100 vuotta - 100 kierrosta -juoksutapahtumassa kirittämässä juoksijoita ruoskallaan.

Pasi Pirinen nimettii Pajariksi. Kuvaa näpäyttämällä isompi kuva

Pirinen on uskollisesti pysynyt Kiteen Pallon pelaajana koko uransa ajan ja hän on toiminut myös joukkueen kapteenina. Hän on huippupelaaja ja pitkäaikainen vaikuttaja.

Seuran johtokunnalle valintatehtävä oli helppo, kertoi puheenjohtaja Heikki Pirinen julkistamistilaisuudessa.
- Kiteen aikaisempi Pajari, Nightwishin Tuomas Holopainen on tehnyt kotiseutuamme tunnetuksi musiikin alalla niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Pasin ansiot rajoittuvat maamme rajojen sisäpuolelle ja pesäpallon kautta mies ja paikkakunta ovat tulleet suomalaisille tutuksi.

Iältään 39-vuotias Pasi Pirinen ei pitkästä pelaajaurastaan huolimatta ole ammatiltaan pesäpalloilija. 30. toukokuuta Pasin päivänä hän sai käteensä
17 opiskeluvuoden jälkeen kasvatustieteen maisterin paperit.

- Onhan se opiskeluajaksi pitkä aika. Onneksi nykyinen yliopisto-opiskelu tarjoaa tämän mahdollisuuden ja toivon, että se käytäntö jatkuu. Itse olen ollut opiskelun ohessa paitsi kesätöissä pesäpalloilijana myös opetustehtävissä.

- Nykyinen työtehtäväni opettajana on Kiteen Evankelisessa Kansanopistossa. Vaikka työ opistolla on ympärivuotista, minulla on ollut mahdollisuus jaksottaa työt siten, että kesät ovat jääneet pesäpalloilulle. Talvella olen tehnyt vastaavasti pitempiä päiviä.

Perhe sanelee
tahdin pesiksessä

Ykkösasiaksi pitkälle pesäpallouralle Pasi Pirinen nostaa perheensä.
- Se on ollut ja tulee olemaan kaikista tärkein tekijä. Leena -vaimo sekä pojat Joonas (18) ja Jan (13) ovat tukeneet kesätyötäni. Ellei näin olisi, ura olisi päättynyt jo aikaisemmin. Nyt se jatkuu ainakin ensi kauden.
- Meillä on eräänlainen työnjako. Leena hoitaa perhettä kesällä ja minä pyrin hoitamaan enemmän talvella. Olemme kaikki urheilijaihmisiä, joten perheemme yhteinen harrastus on urheilu ja liikunta.
- Kumpikaan pojistamme ei ole innostunut pesäpallosta harrastamiseen saakka. Sitä vastoin muut lajit kuten skeittailu ja jääkiekko kutsuvat. Kiekko viekin talvikaudella kolme iltaa viikosta ja ottelupäivät lisäksi.

- Omana haaveenani on myös jääkiekko sitten joskus, kun pesäpallo antaa aikaa pappakiekon "kutinalle" , naurahtaa Pajari Pirinen.

Opetukseen
panostettava Kiteellä

Pasi Pirinen on tyytyväinen omaan opettajatehtäväänsä. Nuorille hän kuitenkin olisi valmis tarjoamaan uutta ja innostavaa opiskelua varsinkin
lukio- ja ammatilliseen koulutukseen.

- Mikäli Kiteellä tai yleensä Keski-Karjalassa halutaan tarjota hyvät opiskelumahdollisuudet, niiden eteen on panostettava nykyistä enemmän. Lukio ammattioppilaitoksen kanssa ovat merkittävimmät.
- Aikanaan, kun atk valtasi alaa, Kiteen lukio oli siinä opetuksessa edelläkävijä koko maassa. Sen opetukseen panostettiin ja saatiin hyviä
tuloksia.
- Nyt atk osataan jokaisessa oppilaitoksessa. Jotakin uutta ja vastaavaa opetustoimintaa tulisi saada tilalle, olkoonkin se sitten henkistä tai fyysistä opetusta.
- Itse olen lukiolla kurssittanut parin vuoden ajan kilpaurheilijoita. Se on yksi lukion erikoisuus. Opiskelijoiden määrä on parikymmentä, mitä voidaan pitää hyvänä.
- On selvää, ettei nuoria voida sitoa omalle kotiseudulle opiskelun kautta. Heille voidaan kuitenkin tarjota pitempiaikainen opiskelupaikka koti- tai naapurikunnassa, jos kurssitarjonta on kiinnostavaa ja puoleensa vetävää, Pirinen kertoo näkemyksistään.

Kiitos
kuuluu muillekin

Kunniahenkilöksi valinta tuli Pasi Pirinen täysin yllätyksenä.
- En ole tällaista asiaa edes tullut ajatelleeksi omalle kohdalleni. Tämä on hieno asia, mutta se kuuluu tässä yhteydessä koko kiteeläiselle pesäpallolle. On selvää, ettei titteliä voi antaa kuin yhdelle henkilölle ja siitä pitää minun kantaa nyt vastuu, kiittelee Pirinen valitsijoitaan.

Urheilun ohella Pirinen on opiskellut kasvatustieteen maisteriksi ja toimii opettajana Kiteen Evankelisessa Kansanopistossa. Lisäksi hän toimii sivutoimisena tuntiopettajana Kiteen lukiossa valmentaen lukio-opiskelijoita liikunnan erikoiskursseilla.

Teksti ja kuvat:  Koti-Karjala -lehti

 Takaisin

VkMaTiKeToPeLaSu
1827 28 29 30 01 02 03
1904 05 06 07 08 09 10
2011 12 13 14 15 16 17
2118 19 20 21 22 23 24
2225 26 27 28 29 30 31
2301 02 03 04 05 06 07
Kotiottelu
Vierasottelu
Muu merkintä